Ne csak az ár alapján válaszd ki a webfejlesztő csapatot

Egy weboldal elkészítésének költségét alapvetően annak összetettsége és funkciói határozzák meg.

Az ár néhány százezer forinttól, komplex egyedi rendszerek esetén akár több tíz vagy százmillió forintig is terjedhet.

Amikor árajánlatot kérsz, pontosan mondd el mire van szükséged, mik az elképzeléseid és céljaid a honlappal, hogy minden megkeresett cég ugyan arra a műszaki tartalomra adhasson árajánlatot.

Így könnyebb lesz összevetned, hogy ár-érték arányban kinek az ajánlata a legjobb.

A legolcsóbb árajánlat elfogadása nem biztos, hogy a legjobb döntés, de a legdrágább árajánlat sem garantáltan jobb a többinél.

Ha minden megkeresett cég ugyanarra a műszaki tartalomra adott ajánlatot és mondjuk 5-ből 3 ajánlat hasonló árszinten mozog és van egy kirívóan olcsó és egy nagyságrendekkel drágább mint a többi akkor ott érdemes megvizsgálni mi okozza a jelentős árkülönbséget.

Nézd meg alaposan, hogy az egyes ajánlatadók mit is kínálnak pontosan:

-A honlap készítés során egyedi webdesignt terveznek a számodra vagy egy kész sablont szabnak testre

Reszponzív lesz-e a weboldalad: ma már alapkövetelmény, hogy a mobileszközökön is megfelelően jelenjen meg egy holnap

Keresőbarát lesz-e a weblapod: kiemelt fontosságú, hogy a létrejövő weboldal a Google kereső algoritmusainak megfelelően készüljön el.

A weboldalhoz tartozik-e tartalomkezelő rendszer, hogy önállóan szerkeszthető legyen weboldalad. Ha igen, az nyílt forráskódú pl.: WordPress, vagy egyedi fejlesztésű

Készül-e specifikáció: ennek hiányában nincs számonkérhető teljesítés és a végtelenségig elhúzódhat a honlap készítése

Átadják-e a tulajdonjogot az elkészült weboldalhoz és annak forráskódjához: Ha nem, teljes mértékig az adott céghez leszel kötve és csak ők fejleszthetik majd tovább az elkészült rendszert.

Vállalnak-e garanciát, ha igen mennyi időre: legalább 3 hónap garancia szükséges de inkább 6 hónap vagy 1 év ami ideális lehet

Milyenek a referenciák: leginkább a már megvalósult projektekből szűrhető le egy adott cég munkájának minősége.

Milyen határidővel vállalják a weboldal elkészítését: fontos, hogy ne támassz ügyfélként irreális elvárásokat a határidőre vonatkozóan, de sokat elárul ha valamelyik cég egy bemutatkozó weboldalt 4 hónapra vállal, de az is gyanús lehet ha egy cég túl rövid határidőt ad meg.

Vállalnak-e kötbért ha az ő hibájukból mégsem készülne-e a honlapod a vállalt határidőre: Ha nem, szinte semmi nem lesz a kezedben ha a megrendelt munka nem készül el fél évvel a határidő után sem.

Ideális esetben senki nem szeretne pereskedni és ezt tudják jól a webfejlesztő cégek is, ezért sok rosszhiszemű csapat van akik következmény hiányában a szerződésben vállalt határidőt nem tartják be.

És végül a legfontosabb, hogy meg van-e a szimpátia: már az első kapcsolatfelvételből sok mindent le lehet szűrni, de nagyon fontos, hogy csak olyan csapattal dolgozz együtt akivel megvan a „kémia”.

Ha úgy érzed egy adott céggel nem találod meg a közös hangot, túl lassú a reakcióidejük és úgy csinálnak mintha szívességet tennének neked amiért árajanlatot adnak, még akkor is keress mást ha amúgy az övék a legjobbnak tűnő árajánlat.

Ha a fenti szempontokat figyelembe veszed biztosan nem fogsz mellényúlni és olyan lesz weboldalad amilyet szerettél volna.

Címkék

Kategorizálva: , , ,

A cikket írta:mate

Hozzászólások lezárva.