Arculat & grafika

A user experiencenek, vagyis a felhasználói élménynek nevezzük, a felhasználókban kialakult érzést egy termék, vagy szolgáltatás használatakor. A UX optimalizáció leegyszerűsítve azt jelenti, hogy olyan webes termékek létrehozásra törekszünk, amelyet szeretni fognak a felhasználók.
Kerülj előnybe versenytársaiddal szemben!
Bármit keresel a neten, Te is azt az oldalt fogod előnyben részesíteni amelyen könnyen, gyorsan, éttekintően megtalálod azt amit szeretnél. A weboldalad céljait akkor fogja elérni, legyen szó kapcsolatfelvételről, online vásárlásról, vagy bármilyen felhasználók által végzett aktivitásról, ha az minden sallangtól mentesen, ergonómikusan, felhasználóbarát kialakítással jön létre. A felületek tervezésekor szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek az UX optimalizációra, annak érdekében, hogy látogatóid és érdeklőid szeressék weboldalad.
Egyre jobban ismertté váló fogalmak a GUI / UI (Grapich User Interface – Grafikus felhasználói felület/ User Interface – felhasználói felület)
Az interfésszel, más néven felhasználói felülettel egyre szélesebb találkozhatunk
a weboldalak, webáruházak, szoftverek, alkalmazások mellett bankautomaták, infoterminálok, ügyfélhívó rendszerek, jegykiadó kioszkok képernyőin.
És persze ott vannak a mobil és szórakoztató elektronikai eszközök menürendszerei is.

Ezen felületek közös tulajdonsága, hogy felhasználójuktól minden esetben beavatkozást, aktivitást igényelnek az információ átadásakor. Ahhoz, hogy ez a felhasználók részéről végzendő aktivitás felhasználóbarát, kényelmes és könnyen kezelhető legyen, megoldást kínál a GUI / UI kialakítás.

Mi a legfőbb eltérés a „hagyományos” webdesign és az interface design között?
Az interface design elsősorban a felhasználóra és az átlátható, könnyű kezelhetőségre koncentrál mindenféle sallangoktól mentesen.

Az interfész design nem csupán grafika. Teljes körű, és egymásra épülő egészét alkotja a felhasználó barát kialakításnak, ergonómiának, az előírt szabványoknak, e mellett hatékony.

Rendkívül fontos a megfelelő navigáció, az értelem szerű és logikus felépítésű haladási, kitöltési, vagy aktivitási irány, ezért GUI / UI design tervezés elengedhetetlen eleme az architektúra tervezésével.

Az arculattervezés elengedhetetlen eszköz vállalkozásod kommunikációjában. A felhasználók első benyomásukat a vizuális élményeik alapján alakítják ki, ezért létfontosságú, hogy a vállalkozásod arculata a weboldaltól a névjegykártyáig, megfelelően átadja céged üzenetét, filozófiáját, értékeit. A legfontosabb szempont a letisztult és átlátható arculati elemek mellett az egyediség. Egy kreatív vizuális arculati elem sokkal mélyebben beépül a felhasználók tudatába, mint bármilyen jól megfogalmazott tartalom. A Stilldesign kreatív szakemberei ebben kínálnak megoldást.
A professzionális egyedi arculattervezés a mellett, hogy pozitív benyomást kelt a felhasználóban,

  • Márkát és bizalmat épít
  • A munkatársak könnyebben azonosulnak a vállalkozás céljaival, az állandó meghatározó vizuális elemeket magukénak érzik
  • Egy professzionális arculattal növelheted vállalkozásod imázsát, és akár magasabb árrést alkalmazhatsz, mivel a felhasználók legtöbbször párhuzamot vonnak az igényes megjelenés és a minőség között

Minden ami arculat – A Stilldesign csapata az alábbi arculattervezési szolgáltatásokat kínálja

Logó
Vektorgrafikusan, egyszerű JPEG/PDF formátumban, szürkeárnyalatos verzióban és bármilyen felületre testreszabva

Névjegykártya
Megszerkesztve, nyomda számára előkészítve (CMYK, 4 szín)

Céges levélpapír + boríték
Megszerkesztve, nyomda számára előkészítve (CMYK, 4 szín) és MS Word szövegszerkesztőben doc/docx formátumban.

Email sablon
HTML kódban elkészített email sablon

Prezentáció sablon
MS Powerpoint (ppt, pptx) prezentációs sablon (borító, fejléc, lábléc, oldalsablonok, betűtípus, háttér, felsorolás, heading-ek, címek stb. definiálása)

Szórólap/plakát terv
Megszerkesztve, nyomda számára előkészítve (CMYK, 4 szín)

Banner tervek
Online felületre, webre optimalizált (pl. Google Adwords)

Mappa- és kiadvány arculat
Borító, tartalom, aloldalak grafikai tervezése

Facebook oldal arculat
Online felületre, webre optimalizált főkép és logó tervezése

Roll-up, molinó
Méretre szabva, a kivitelező számára előkészítve (CMYK, 4 szín)

Reklámtárgyak tervezése
Tollak, táskák, ruházat, pen-drive, naptár stb.

Logótervezés

A logó betűk, szimbólumok, rövidítések vagy számok kiforrott egysége, amely meghatározza vállalkozásod arculatát. Felhasználhatósága teljes körű a weboldaltól, a céges autóig, A logón, és hozzá kapcsolják mind azt a benyomást amit eddig kialakítottak cégedről. A logó szerepe több mint egy arculati elem, a márkaépítés fontos alapköve, melynek tervezésekor az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

Mik a legfontosabb alapelvek amelyre kiemelt figyelmet fordítunk logótervezés során?

  • Az ügyfél stílusa: nem használjuk feltétlenül a legújabb trend elemeket, elsődlegesen ügyfeleink saját stílusát és a téma jellegét vesszük figyelembe és ezen keretek között mozog kreativitásunk
  • Vektoros formátum (Ai, Dwg): annak érdekében, hogy a logó később is könnyedén módosítható és bármekkora méretre nagyítható legyen
  • Egyedi grafikai elemek: terveink nem tartalmaznak stock art-ot vagy stock fotót, mindent grafikusaink rajzolnak saját kezűleg
  • Nyomtatásban is szép: mindig figyelünk arra, hogy a logó fekete-fehérben is megállja a helyét
  • Tilos a másolás: az egyetlen egy piros betűs tilos dolog a másolás, biztos lehetsz benne, hogy tőlünk mindig egyedi terveket fogsz kapni.

A megfelelő arculattervezés a marketing fontos része.

Igényeid felmérését követően, a Stilldesign kreatív szakemberei segítenek abban, hogy vállalkozásod kiadványai, katalógusai, brossúrái, a figyelem központjává váljanak és elvarázsoljanak minden érdeklődőt, majd miután elolvasták, meg is őrizzék azokat.
Elődleges szempont a céges katalógusok, termékbemutató brossúrák, borítók tervezésekor, online és offline könyvek tördelésekor az átlátható, letisztult kialakítás, a megtervezett céges arculati elemek megfelelő megjelenítése, a helyes nyelvtani tördelés, szépen kialakított hasábok, olvasható tartalom.
Egy jól megtervezett szórólap és plakát kampány nagy mértékben elősegíti vállalkozásod sikerességét.
A szórólap és plakát tervezés egy olyan befektetés amely akkor térül meg, ha üzenete eljut a célközönséghez és nem a kukában végzi. A szórólap és plakát tervezés összetett feladat, a Stilldesign kreatív szakemberei mindig az adott kampány céljaihoz és célcsoportjához illeszkedő stílusban és formában készítik el a terveket.
A kitűzött célok, az átütő hatás eléréséhez a kreatív tervezés mellett minőségi kivitelezés is szükséges.
A Stilldesign nyomdai partnerei révén kiváló minőségű alapanyagokkal és kivitelezéssel akár kész formában biztosítja a szórólapokat és plakátokat.