Beérkezett webfejlesztési árajánlatok mérlegelése – hogyan lesz az olcsóbb végül drágább

Minden weboldal készítési árajánlatkérés során a legjobb ár-érték arányú ajánlat megtalálása a cél.
Sok érdeklődő viszont még mindig csak az ár alapján hozza meg döntését.

Általában a legolcsóbb és a legdrágább árajánlatok egyből kiszórásra kerülnek és a középmezőnnyel megy tovább az értékelés.

Viszont ahhoz, hogy jó döntést hozzon egy érdeklődő és kiválaszthassa a számára legideálisabb ajánlatot, érdemes alaposan mérlegelni az alábbiakat:

 

-A beérkezett árajánlatoknak ugyan arra a műszaki tartalomra kell, hogy vonatkozzanak.
Mi minden esetben teljes körű igényfelmérést végzünk, minden ügyfél igényt beleveszünk az árajánlatba.

Így elképzelhető, hogy magasabb összegre jön ki az árajánlat mint aki felszínesen felméri az igényeket és ad egy hozzávetőleges de alacsonyabb árat, viszont fenntartja a jogot, hogy az igények véglegesítését követően változtasson az áron.

Így sok esetben a projekt végére többszörösébe kerül a szolgáltatás mint a teljes körű igényfelmérés után az általunk megadott ár.

Sokan rosszhiszeműen járnak el, direkt alacsonyabb árat mondanak az ügyfélnek, hogy megnyerjék a munkát és a projekt során majd lassan beadagolják, hogy ez és ez az igény még plusz X összeg, holott már az elején is jól tudták, hogy az adott rendszernek része kell, hogy legyen az a működés amit plusz igényként állítanak be.

-Fontos figyelembe venni, hogy mi áll a megadott árak hátterében. Egy szabadúszó, vagy egy pár fős csapat amely nem rég alakult, sok esetben kedvezőbb árat tud megadni, mert alacsonyabbak a működési költségek, viszont nagyobb a kockázata, hogy hosszú távon nem tud a piacon maradni, emiatt a Megrendelő kénytelen lesz új szolgáltatóhoz átvinni a már lefejlesztett oldalt.

Másik részről viszont, a tapasztalt fejlesztőkből álló csapatunk nem biztos, hogy ugyan azt a feladatot drágábban fogja vállalni, mint egy kezdő fejlesztő, mivel valószínű, hogy már van tapasztalatunk az adott témakörben és akár sokkal kevesebb időráfordítással és magasabb minőségben tudjuk lefejleszteni az adott igényt mint az aki még sosem végzett még olyan jellegű fejlesztést.

-Nagyon sok érdeklődő érkezik hozzánk amiatt, hogy félbemaradt a fejlesztése mert az előzőleg megbízott cég nem megfelelő minőségben végezte el a munkát, vagy akár több hónapos késedelembe esett, nem egyszerűen nem lehet őket elérni.
Ilyen esetekben amikor csak lehet átvesszük a már meglévő kódot de akad olyan rossz minőségű és átláthatatlan kód amit nem lehet gazdaságosan tovább vinni mert több idő átlátni a kódot mint nulláról lefejleszteni. Ilyenkor a Megrendelők már bánják, hogy nem voltak elég körültekintőek a webfejlesztő cég kiválasztásakor.

-A határidő a másik leggyakoribb döntésbefolyásoló tényező.
Sokszor érkeznek hozzánk érdeklődők irreális elvárásokkal, pl.: 1 hónapon belül legyen kész egy teljesen egyedi fejlesztésű webáruház SAP integrációval.

Volt már, hogy azért nem kaptunk meg munkát mert egyszerűen nem lehetett felelősséggel vállalni azt a határidőt amit az ügyfél kijelölt.

Hiába a skálázható kapacitás és több fejlesztő bevonása, vannak munkafolyamatok melyek egymásra épülnek és nem lehet megkerülni, hogy pl.: a specifikáció teljes részletességgel elkészüljön, vagy a webdesign és felhasználói felület alaposan meg legyen tervezve.

A legtöbb esetben mégis találnak az érdeklődők olyan csapatot akik bevállalják az irreális határidőt, úgy, hogy ők maguk is tudják, hogy nem lesznek készen határidőre de majd valahogy kimagyarázzák a csúszást. Nagyon fontos látni, hogy egy komplex rendszer lefejlesztése akár több hónapot is igényel.

Érdemesebb rászánni az időt arra, hogy egy minőségi végeredmény jöhessen létre, mint gyorsan összecsapni valamit ami utána tele lesz hibákkal, rossz lesz a kód minőség amely veszélyezteti működést és a későbbi továbbfejlesztés lehetőségét.

Ha webfejlesztési árajánlatkérés előtt állsz és bármiben a segítségedre lehetünk, keress minket bizalommal
+36 70 326 21 76
Ajánlatkérés

Címkék, , , , , ,

Kategorizálva:

A cikket írta:mate

Hozzászólások lezárva.