WordPress weboldalt szeretnél? Cikkünkben segítünk a döntésben, hogy Megrendelőként egy egyedileg felépített WordPress weboldal vagy Elementor / Divi alapú WordPress weboldal a jobb választás

Megrendelőként amikor eldöntöd, hogy szeretnél készíttetni egy WordPress alapú weboldalt és elkezdesz ajánlatokat bekérni, jellemzően kétféle megközelítéssel fogsz találkozni a piacon.

Vannak webfejlesztő cégek – köztük mi is – akik a WordPress-en belül is egyedileg terveznek webdesign-t és ebből egyedileg építenek fel WordPress alapú weboldalt, és vannak olyan csapatok akik mindezzel nem „bajlódnak” hanem valamilyen pagebuilderrel (jellemzően Elementor pro, Divi) drag-and-drop megoldással összeraknak egy weboldalt kész sablonokkal és átadják a Megrendelő számára.

Akik nem jártasak a weboldal készítésben és csak egy jól működő weboldalt szeretnének ami önállóan szerkeszthető, gyorsan elkészül és költséghatékony, nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy a weboldaluk hátterében milyen technikai megoldás van.
Viszont ha hosszú távon tervezünk egy weboldallal, fontos, hogy frissíthető, gond nélkül továbbfejleszthető és hatékonyan keresőoptimalizálható legyen, érdemesebb egyedileg felépített WordPress weboldalt választani.

Mindkét megközelítésnek vannak előnyei és hátrányai, így érdemes ezeket figyelembe venni a döntés során:

 

Egyedi felépített WordPress weboldal:

Előnyök:

-Teljes testreszabhatóság: Ezzel a megközelítéssel teljes körű egyediséget és testreszabhatóságot érhetsz el. A egyedi design, funkciók és struktúra teljes mértékben az igényeidhez és márkádhoz igazítható. Nem egy tucat oldalad lesz, hanem teljes körűen a céljaidhoz és a megszólítandó célcsoport maximálisan kiszolgálására alkalmas egyedi weboldalad.

-Teljes WordPress admin felület: Mivel egyedileg lesz felépítve a weboldal, a teljes WordPress admin felület elérhetővé válik és nem egy „lebutított” pagebuilder felületet kapsz a WordPressen belül

-Optimalizált teljesítmény: Az egyedi fejlesztéssel pontosan az oldal céljaira optimalizálhatod a teljesítményt, ami gyorsabb betöltési időket és jobb felhasználói élményt eredményezhet.

-Skálázhatóság és jövőbeli bővíthetőség: Az egyedi fejlesztés lehetővé teszi a weboldal bővítését és fejlesztését az igényeknek megfelelően hosszú távon is.

-Folyamatos frissíthetőség: nem kell attól tartani, hogy a WordPress és plugin frissítések telepítését követően szétesik majd a weboldalad, ezáltal hosszú évekig naprakész és biztonságos maradhat az oldal

-SEO szempontból jobban optimalizálható: a Google-ben eredményesebben lehet optimalizálni egy egyedi Wp weboldalt

Hátrányok:

-Idő és költség: Az egyedi webdesign tervezés majd abból a weboldal felépítése, egy sablon oldalhoz képest több időt és költséget igényel a tervezéstől és fejlesztéstől a bevezetésig, mintha egy kész sablont szabának testre a számodra.

 

Elementor / Divi alapú WordPress weboldal:

Előnyök:

-Gyors indulás: Az Elementor és Divi olyan vizuális építő eszközök, amelyek segítségével, akár webfejlesztő cég megbízása nélkül is könnyen és gyorsan létrehozhatod a weboldaladat anélkül, hogy mélyebb technikai ismeretekre lenne szükséged.

-Könnyű szerkesztés: Az eszközök vizuális interfészén keresztül könnyedén szerkesztheted az oldalad tartalmát és kinézetét.

Hátrányok:

-Korlátozott testreszabhatóság: Bár az Elementor és Divi sok testreszabási lehetőséget kínálnak, az egyedi fejlesztéssel szemben vannak korlátai, és esetleg nem tudod teljes mértékben kielégíteni minden igényedet.

-Teljesítmény és optimalizáció: Néha sablon alapú megoldásoknál nehéz lehet optimálisan finomhangolni a teljesítményt, letöltődési sebességet és a SEO-t.

-Wordpress verzió frissítéseknél fennáll a kockázat, hogy X idő múlva széteshet a weboldal

A választás tehát attól függ, hogy mi az elsődleges célod és milyen kompromisszumokra vagy hajlandó. Ha időben és költségben korlátozott vagy, és a sablon alapú megoldások elég funkcionalitást és megjelenést nyújtanak, akkor az Elementor vagy Divi lehet egy jó választás.

Ha azonban egyedülálló megjelenést és funkciókat szeretnél, valamint hosszú távú skálázhatóságot, akkor az egyedi fejlesztés lehet a jobb opció.
Ha hozzáértő, megbízható csapatot keresel weboldalad létrehozásához, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Címkék, , , , ,

Kategorizálva:

A cikket írta:mate

Hozzászólások lezárva.