Hogyan segítheti weboldalad sikereit egy jól átgondolt felhasználói felület

Hogyan segítheti weboldalad sikereit egy jól átgondolt felhasználói felület

Legyen szó egy egyszerű cégbemutató weboldalról, komplex portálról vagy webáruházról, a sikert nagyban meghatározza a jól átgondolt, felhasználóbarát felhasználói felület kialakítás.

Az adott weboldal megnyitását követően a látogatók átlagosan 2-8 másodperc alatt eldöntik, hogy maradnak-e a weboldalon vagy bezárják. Ennyi időnk van arra, hogy a felhasználók elé tárjuk, amit kommunikálni szeretnénk feléjük.
Ezért a weboldal készítés során, a felhasználói felület megtervezésénél a legfontosabb a felhasználói élmény (UX – user experience), melynek legfontosabb elemei:

-Ergonómikus kialakítás: a felhasználói néhány másodperc alatt max 2-3 kattintással megtalálja amit keres. Összetett rendszerek esetén a UX tervezés önálló szolgáltatásként magában foglalja a látogatói útvonalak (user journey) megtervezését, a célcsoport mélyreható tanulmányozását, hőtérképes elemzéseket. Akár egy gomb vagy felirat áthelyezésével is jelentősen növelhető a felhasználói élmény, ezért fontos az A-B tesztek készítése.

-Gyors letöltődési sebesség: akár asztali gépen, akár mobil eszközön nyitják meg a weboldalt, egy pillanat alatt be kell töltődnie. A letöltődési sebesség függ a weboldal felhasználói felületének illetve kódolásának kialakításától, az adatbázis terheléstől és a szerver szolgáltatástól is.
Összetettebb weboldalak esetében mindenképpen dedikált szervert javaslunk a weboldal működtetéséhez, melynek kapacitása a terheléssel arányosan folyamatosan skálázható.

-Reszponzív, mobile first kialakítás: mivel a felhasználók legnagyobb része szinte már csak mobil eszközökön internetezik, elsődleges, hogy okostelefonokon, tableteken kényelmesen és jól használhatóan jelenjen meg a weboldal

Ha felkeltettük érdeklődésed és további információra van szükséged, keress minket bizalommal.
+36 70 326 21 76
Ajánlatkérés

Címkék, , , , , , , , ,

Kategorizálva: , , , , ,

A cikket írta:mate

Hozzászólások lezárva.