Miért bízzuk profira a webfejlesztést? I. rész

Milyen érvek szólnak amellett, hogy profi csapattal készíttessük el weboldalunkat, webáruházunkat, online kommunikációnkat? Háromrészes anyagunk első bejegyzésében azokat az üzleti érveket foglaltuk össze, amelyek alátámasztják, hogy mégis csak érdemesebb profi céghez fordulnunk webfejlesztési igényünkkel, és nem az „olcsóság” a legelső szempont.

 

1. Megbízhatóság, stabilitás

Elsődleges szempont a megbízhatóság, stabilitás, ami egy üzleti megrendelés esetében nem csak a biztonságot jelenti a megbízónak, de a kiszámíthatóságot is. Ha az általunk választott cég évek óta jelen van a piacon, rendelkezik referenciákkal, amik meggyőzőek, fő vállalkozási területként művelik a webfejlesztést, akkor várhatóan a mi megrendelésünk is jó kezekben lesz.

 

2. Számon kérhető

Mi a biztosíték arra, hogy majd azt kapjuk, amit kérünk, amit elképzeltünk? Elsősorban az írásbeli kommunikáció az ügyfél és a vállalkozás között, másrészt a munkafolyamatok dokumentálása. Ha a megbízás részleteiről készül egy minden információt tartalmazó ún. specifikáció, akkor az eredményt elfogulatlanul mérhetjük ehhez a dokumentumhoz és ízléstől függetlenül értékelhetjük, amit kaptunk.

 

3. Mi lesz évek múlva?

A weboldal készítése véget ér a weboldal élesítésével, azonban ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem lesz szükségünk a weboldal készítőjére. Akárcsak egy apró módosításra van szükségünk, amit bármikor magával hozhat a netezési szokások változásától kezdve a saját üzleti folyamataink fejlődéséig bármilyen tényező, ha nem elérhető a webfejlesztő, bajban leszünk. Ennek megelőzésére szolgál, ha a kiválasztásnál figyelembe vettük, hogy mióta foglalkozik a cég webfejlesztéssel, illetve ha a szerződés tartalmaz 1-2 év garanciát az elkészült weboldalra, fejlesztésre.

 

4. Ügyfélkezelés

Egy weboldal elkészítése, egy webfejlesztés a megrendelőnek egyedi és különleges folyamat a vállalkozása életében. Ezért is jogos elvárás, hogy ne azt érezze, ő csak egy a sok hasonló munka közül, hanem egyedi és fontos. Annak ellenére is elérhető ez az állapot, hogy természetesen egy komoly webfejlesztő cégnél nem ez a megbízás lesz az első ilyen. Egy dedikált projekt managerrel és olyan fejlesztői csapattal, ahol nem 1-2 ember dolgozik az összes megrendelésen párhuzamosan, biztosítható, hogy minden ügyfél a legfontosabbnak érezze magát.

 

5. Szakértelem

A hatékony webes megoldásokhoz elengedhetetlen, hogy szakmailag felkészült és folyamatosan fejlődő csapat álljon a vállalkozás mögött, akit megbízunk a feladattal. A csapat szót azért is fontos kiemelni, mert egy webfejlesztés nem csak programozás. Számos olyan szakterületet érint, amikre nem is gondolunk, mint szakterület, pedig ezek a részletek gondoskodnak arról, hogy valóban a legjobb legyen, amit a végén kézhez kapunk.

 

A folytatásban bemutatjuk, hogy milyen szakemberek munkájának eredményeként jön létre egy jól működő weboldal vagy webáruház, milyen csapattagok végzik el mindenre kiterjedően a webfejlesztést!

Kategorizálva: , ,

A cikket írta:gyuri

Hozzászólások lezárva.