A weboldal készítés lépései

Weboldal készítésről szóló sorozatunk második részében a website fejlesztés mozzanatait járjuk körbe. Minden weboldal elkészítése előtt, komoly dolgokat kell mérlegelnünk, ahogy azt már az előző bejegyzésünkben is olvashatta.

A weboldal készítését nem pusztán a webfejlesztők részéről, hanem a sajátunkéról is nagymennyiségű teendő előzi meg. Sok dolgot kell végig gondolnunk, megterveznünk mielőtt belefognánk a megvalósításba.
Fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy célpiacunkat milyen típusú weboldal szólítja meg a leginkább, persze ehhez elengedhetetlen, hogy mi magunk is jól ismerjük saját célcsoportunkat. Ha már pontosan tudjuk, kiket akarunk elérni az új weboldallal, akkor érdemes egy kis kutatással kezdeni a további munkát.

Weboldal készítés előtt mindig nagyon fontos – ha már megvannak saját céljaink, ismerjük a célcsoportunkat – megnézni a konkurencia hogyan igyekszik kiszolgálni az igényeket. Ha ügyfeleink agyával igyekszünk gondolkodni, és közben megnézzük, mások mit csinálnak, azzal magunk is kaphatunk új ötleteket. Vagy ezek alapján elvethetünk korábbiakat.

Nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett egy weboldal készítése során, ha valóban ügyfeleink fejével szeretnénk gondolkodni, hogy miért is jönnének hozzánk.
Minden látogató információt szeretne szerezni első körben. Így a felhasználói élmény alapját az képezi, hogy ezt milyen módon tudjuk megadni nekik a legjobban. Fontos, hogy mind tartalomban, mind menüpontokban, felépítésben nagyon logikus legyen weboldalunk.
Az információkat lényegre törően, a lehető leghamarabb kell, hogy megtalálják a felhasználóink. A készölő weboldalnál azonban nem pusztán az információ elhelyezése és a logikus felépítés számít.
A keresett dolgok mellett fontos, hogy meggyőző érvekkel szolgáljunk szolgáltatásunk, termékünk mellett.
A puszta tényeken kívül, az érzelmekre is hatnunk kell, hogy valóban biztosíthassuk, konverzió születik majd weboldalunkon.
Csak az elkötelezett érdeklődőből válik majd megrendelő.

Tehát ha ezeket a szempontokat mind végig jártuk elméletben, megvannak a saját ötleteink a weboldalkészítéshez, és mind ergonómiai, mind tartalmai szempontból is kutattunk versenytársaink weboldalain, egy új lépéshez érkeztünk.

Weboldal készítésünk során a következő fázis, ha már körvonalaztuk igényeinket, víziónkat el kell kezdenünk megkeresni a számunkra megfelelő webfejlesztőt. Arról, hogy mi alapján válasszunk webfejlesztőt olvashat, következő bejegyzésünkben!

Címkék, , , ,

Kategorizálva:

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.