A Youtube videómegosztó erényei

Írásunk a youtube videómegosztó erényeiről fog szólni. A legnépszerűbb videómegosztó oldalt 2005-ben hozták létre, és azóta töretlen a sikere. Ennek okait a legtöbben jól ismerik. Egyéni felhasználók ingyen tölthetnek fel videókat, csatornát hozhatnak létre a feltöltött tartalmaik rendszerezésére, véleményt formálhatnak a megtekintett anyagokról, s csak rajtuk áll, hogy azt egy gombnyomással teszik (like), netán szöveges komment formájában adnak hangot nézeteiknek. S ha már csatornát hoztak létre, akkor a feltöltéseikkel szimpatizáló felhasználók, feliratkozva arra, azonnal értesülhetnek a tulajdonost érintő történésekről.

 Nem meglepő tehát, hogy a megjelenését követően a Youtube kínálta lehetőségekkel ­­− az egyéni felhasználókon túl ­­− még azok a cégek is élni próbáltak, akik korábban nem használtak üzleti videót a marketing stratégiájuk részeként.

A Youtube, mint technológiás oldal elvitathatatlan előnyökkel bír:

  • A videómegosztó portálok közül a legnagyobb nézettséggel rendelkezik.
  • A Google-t követően a második legnagyobb keresőmotor.
  • A Google tulajdonában áll, ezért az oldalra feltöltött videók megjelennek annak keresőmotorjában is.
  • Lehetőséget biztosít keresőmotor-optimalizálásra (SEO).
  • Van saját alkalmazásprogramozási felülete(API).
  • Az ide feltöltött videók beágyazhatók weboldalakra és blogokba, valamint a közösségi oldalakon is megoszthatók.
  • Az átlagos felhasználó egy akár 2 GB méretű videót is feltölthet. (Ezt a méretet a gyakorlott felhasználó akár meg is tízszerezheti.)
  • Lehetővé teszi a felhasználó számára a csatorna design testreszabását.

A legtöbb vállalat arra törekszik, hogy a weboldala profi legyen, minden tökéletesen működjön rajta, és természetesen ezek az elvárások a különböző forrásokon megjelenő videós tartalmakra is vonatkoznak. S mivel minden éremnek két oldala van, a felsorolt előnyökön túl nem árt szembenézni a Youtube hátrányaival is. A következő bejegyzés ezért az előnyök mögött megbújó hátrányokról szól majd.

forrás: www.filmextreme.hu

Címkék

Kategorizálva: ,

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.