Vaskos e-mailek helyett Flickr

A Flickr egy ingyenes fényképmegosztó weboldal, web 2.0-s web szolgáltatás, és online közösségi platform. Privát képek megtekintésén, megosztásán alapul a népszerűsége. Emellett a szolgáltatást sok blog író is használja fényképes tárhelyként. Népszerűségét azok az innovatív, online közösség számára alkalmas eszközei is növelték, amik lehetővé teszik a képek címkékkel való ellátását és böngészését. Nézzünk meg pár érdekes adatot és leírást:

Története

2002-ben egy vancouveri cég által lett kifejlesztve, de csak 2004-ben jelent meg először. Az oldal egy játék funkcióinak alkalmazásából ered, később a játék iránti érdeklődését elvesztette a Ludicorp.

A hangsúly eredetileg a weben található képekre összpontosult, de később hamar áttértek az egyénileg készítettekre így az oldal online tárhelyként is szolgált. Később olyan billentyű funkciókkal is ellátták, melynek segítségével fel is címkézhetjük képeinket.

A különböző címkék megkönnyítik képeink elérését.

Funkciók

Belépés szabályozóval látták el az oldalt, ami annyit tesz, hogy a saját tartalmad feltöltésekor beállíthatod, hogy azt ki tekintheti meg. Saját magad is lehetsz a kép hozzáférője vagy engedélyezheted baráti körödnek azt.

Véges tároló kapacitás, mivel a Flickr se rendelkezik hatalmas méretű rendszerrel, így az ingyenesen online megtekinthető legutóbbi 200 feltöltés elérhető. A régebben feltöltött képeket csak azok URL-je útján lehet elérni, mert nincsenek ugyan kitörölve, de azok címkézését vagy a címkék megváltoztatását a felhasználó egyszerű Flickr kontója nem engedi.

Szinkronizálás Yahoo-val: 2006 óta különböző keresési eredményként Flickr bejegyzéseket is megtalál a Yahoo.

A világ minden részéről érkeznek bejegyzések nap mint nap.

Miért jó, ha vállalkozásunk rendelkezik egy Flickr előfizetéssel?

A komoly felhasználóknak kínálják a pro szolgáltatást. Évi 25 dollárért havi 2 GB reklámmentes képfeltöltési lehetőséget kapunk. Annyi a dolgunk csak, hogy fényképezünk, aztán leírást készítünk a fotókhoz és címkéket rendelünk hozzájuk, illetve ha szükséges lekicsinyítjük őket.  Ha mindezzel elkészültünk kezdetét veheti a felöltés, a Flickr szerverei szépen eltárolják őket, méghozzá öt-hat különböző méretben. Vagyis az általad feltöltött képből készítenek egy négyzetes és egy méretarányos előképet, illetve kis, közepes és nagy verziót, melyek mindegyike szabadon használható máshol is. Végül a photoset egyedi webcímét néhány magyarázó sor kíséretében bemásoljuk az e-mailbe vagy hírlevélbe, és kiküldjük. Így nem kell megvárni, amíg letöltődik a több megás fájlmellékletektől nehéz e-mail, ráadásul sokkal több képből válogathatnak. Ez remek megoldás az események, rendezvények dokumentálására, tehát akár belső kommunikációs eszköznek sem rossz. A logót pedig a photoset-et képviselő gyűjtemény képeként feltöltve, vállalkozásunk emblémája lesz a legnagyobb kép a galériában.

A mobil alkalmazások segítségével, könnyűszerrel megoszthatjuk képeinket akár a készítésük után.
forrás: wikipedia.org
Címkék

Kategorizálva: ,

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.