Az üzleti videó, mint mérföldkő

Az internet térhódításával egy időben, korábban kevésbé használt marketing technikák jelentek meg, melyek kiválóan alkalmazkodtak az újabb és újabb lehetőségekhez.  Így válhatott a marketing kampány szerves részévé az üzleti videó is, amelynek segítségével egy vállalkozás képes meghódítani az online médiát, és forradalmi módon reklámozhatja akár magát a vállalatot, akár annak termékeit illetve szolgáltatásait.

Az üzleti videó hatásos, korszerű és mindenekelőtt költséghatékony eszköze annak, hogy egy cég adatokat szolgáltasson magáról és az értékesítendő termékeiről. Képes emellett akár arra is, hogy előre választ adjon a jövőbeni ügyfél fejében megfoganó kérdésekre. A marketing világának fortélyai ugyanis lehetővé teszik, hogy a cég felkészüljön a szolgáltatásaival kapcsolatban felmerülő kérdésekre még azelőtt, hogy azok a valóságban elhangoznának. A jól megkomponált videóval így időbeli korlátokat lehet átlépni.

Már csupán azzal a döntéssel, hogy egy cég beemeli az üzleti videót a marketing kampánya során használt eszközök közé, ugrásszerűen növelheti az elérendő célközönség számát. Lássuk be, egy papír alapú hirdetés manapság még egy ingyenes kiadvány által sem jut el annyi emberhez, mint egy online futtatott videó! A megosztásnak számtalan módja létezik, de az erre szakosodott portálok előretörésével, nem kétséges, hogy jóval egyszerűbbé vált az efféle tartalmak publikálása.

A videó marketing összességében nézve tehát hatásos fegyver egy üzleti vállalkozás kezében. A puszta lehetőség azonban még nem hozza magával a platform által megkívánt profizmust. A videó, mint azt számos tanulmány is bizonyítja, működőképes eszköz. Pillanatok alatt juthat el több és több felhasználóhoz. A megtekintések számával azonban a kockázat is nő. Egy megfelelő módon elkészített, átgondolt videó természetesen megsokszorozhatja a nyereség esélyét, ugyanakkor egy profizmust nélkülöző, középszerű alkotás lesújtó eredményeket hozhat.

A folytatásban: Tippek és trükkök a videó marketing világából

forrás: www.filmextreme.hu

Címkék, ,

Kategorizálva:

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.