Weboldal bővítmények

Bele vágtál a weboldalkészítésbe?! Álljunk csak meg! Mielőtt bármit is terveznél vagy megvalósítanál, nézzük meg oldalunk vázát, ami esetünkben wordpress lesz! Verzióktól függetlenül mindenképpen megfontolandó néhány ingyenesen beépíthető szolgáltatás vagy bővítmény. A továbbiakban szeretnék felsorolni párat, amely segítheti cégünk munkáját és dinamikusabbá teheti az egész oldalt.

1# Google Maps

Helyezzük el magunkat térben is nem csupán időben. Több alkalmazás elérhető (MapPress vagy Comprehensive Google Map), melyek összefogó kezelőfelületet biztosítanak helyzetünk meghatározásához. Ha oldalunk tartalmaz egy ilyen plugint, akkor megspórolhatjuk a beágyazással járó problémákat is. Ennek a pluginnek a segítségével könnyedén meghatározhatod céged irodájának helyét, amelyet így akár telefon segítségével is könnyen megtalálnak.

1Tartózkodási helyünk megadásának gyors és egyszerű módja

2# Közösségi oldalak integrációja

Szinte elkerülhetetlen manapság a közösségi oldalak összekötése céges oldalunkkal, hiszen ma már mindenki rendelkezik egy felhasználói fiókkal és naponta látogatják is azt. Vagyis, ha érvényesülni szeretnénk, össze kell kötnünk a kettőt. Ez megoldható gombokkal akár, melyek segítségével megoszthatjuk bejegyzéseinket (Digg Digg), vagy össze is köthetjük cégünk oldalát az eredeti oldalunkkal így a hozzászólásokat párhuzamosan megjeleníthetjük (Facebook comment importer).

social-icons

A közösségi oldalak számtalan lehetőséget biztosítanak tartalmunk közzétételére.

3# Ingyenhívó

A következő egy külön szolgáltatás, amit beleépíthetünk oldalunkba.  Az ingyenhívó segítséget nyújt ügyfeleinknek, ha bármi kérdésük adódna oldalunkat meglátogatva. Így a látogatókból vevők lehetnek, hiszen az esetek többségében, ha valami probléma adódik böngészésünk során vagy nem találjuk meg egyből, amit keresünk más oldalra ugrunk. Ezt a szokást akarja kiküszöbölni az szolgáltatás. Amennyiben előfizetünk rá, oldalunkon megjelenik és egy adott telefonszámon kérdéseikkel hozzánk fordulhatnak az érdeklődők.

Ingyenhívó.hu bemutató

4# Kereső optimalizálás

Nagyot dob oldalunk látogatottságán, ha egy keresőoptimalizáló működik a színfalak mögött. Erre is több lehetőséget találunk a világhálón (All in one SEO pack, WordPress Seo by Yoast). Ezek segítségével kulcsszavakat adhatunk meg egyes közzétett bejegyzéseinkhez, melynek segítségével könnyű módon bekerülhetünk a keresők első néhány találata közé. Fontos megjegyezni, hogy a SEO egy külön művészet és nem is olyan egyszerű dolog egy teljesen egyszerű szó találati listáján előkelő helyen szerepelni. Külön erre a szolgáltatásra specializálódott cégek működnek világ szerte, hiszen hatalmas látogatottságot biztosít egy oldalnak.

6

5# Folyamatos figyelem fenntartás

Ahhoz, hogy látogatóink ne csupán átfussák oldalunkat, hanem huzamosabb időt is eltöltsenek azon szükséges a folyamatos figyelem felkeltés. Erre szolgál a következő alkalmazás (The Slide), amely automatikusan felajánl egy alternatívát minden egyes oldal végén pontosan azért, hogy helyben tartsa a látogatóinkat.

6# Mobil barát

Régen elhanyagolható volt a mobilon keresztül internetező emberek száma, de ez a szám mára már több mint százszorosára növekedett, amely felett egy dinamikusan fejlődő modern oldal nem hunyhat fejet. De mégis hogyan hívhatjuk fel ezt a vásárló közösség figyelmét? Tegyük „akadálymentessé” oldalunkat. Bárki, aki egyszer is szörfölt telefonról biztosan találkozott azzal a problémával, hogy egy bizonyos oldalt csupán eredeti méretében tekinthet meg és azon nagyítgatva, kibogarászva navigálhat a miniatűr gombokkal. Ez sajnos sok fejfájást okozhat. A következő program alkalmazásával (WP Touch) egy másodperc alatt át alakíthatjuk cégünk kezdőlapját mobil-felhasználó baráttá.

4

7# Üdvözlő sáv

5

Egy helyre is koncentrálhatjuk vásárlóink figyelmét, egy egyszerű módszer segítségével (Hello Bar). A világ legegyszerűbb találmánya, de mégis praktikus. Ez egy színes sáv, amely eltér az oldal általános színsémájától és akárhova navigálunk, mindig legfelül találkozhatunk ezzel a rövid tartalommal, ami lehet akár egy utasítás is vagy lehetőség. Itt elhelyezhetünk egy direkt gombot, ami elérhetővé teszi a hírlevélre való feliratkozást.

8# Listamester

Hasznos lehetőség a folyamatos kapcsolattartásra ügyfeleinkkel. Ez a szolgáltatás képes, hírlevelek, e-mailek és sms-ek küldésére. Így könnyedén tájékozhatjuk a nagyérdeműt éppen aktuális akcióinkról és az esetleges változásokról.

2

Regisztráció után akár ingyenesen is kipróbálhatjuk.

forrás: wordpress.org

Címkék, , ,

Kategorizálva: , ,

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.