A Youtube ereje – Hogyan készíts és állíts be egy Youtube csatornát és mire jó az?

A Youtube ereje – Hogyan készíts és állíts be egy Youtube csatornát és mire jó az? Online marketing lecke

A Youtube a Facebook mellett talán a második legfontosabb marketing eszköz a közösségi médiában és nagyon jó hatást tudsz elérni vele. Miért?

Az emberek már nem szeretik a hosszú szövegeket és nem szeretnek sokat olvasni a weben. Sok idő, sok energia. Ebből, pedig mindenkinek kevés van manapság. Van akinek fontos, hogy legyen leírva is minden fontos információ a cégedről, szolgáltatásokról, termékekről, de első körben a legtöbben szívesebben tájékozódnak egy rövid videóból. Ezt érdemes figyelembe venned, amikor weboldal készítésen gondolkozol.

Ha egy érdekes promó videót készítesz hasznos infokkal és lelkesen, magabiztosan adod elő a témát, nagyon sokak szemében szimpatiát váltasz ki és már meg is nyerted a vásárlót. A videónál érdemes odafigyelni arra, hogy ne amatőr felvétel és vágás legyen. Keress egy profi céget, aki megfizethető, mint péládul a Filmextreme (www.filmextreme.hu) és sokkal nagyobb lesz a nézettséged és persze a vásárlások aránya is.

Ma a legjobb módszer a videók tárolására és prezentálására a Youtube. Vanak más hasonló programok is, pl. Vimeo vagy a magyar Videa, de a legismertebb és elterjedtebb a Youtube.

A Youtube-on tudsz magadnak nyitni egy CSATORNÁT, ahová annyi videót gyűjtesz össze egy csokorba amennyit csak szeretnél. És hatalmas előny, hogy ez talán a legkényelmesebb módja annak, hogy weboldaladon, blogodon megjelenítsd ezeket a videókat, az a Youtube-on keresztüli BEÁGYAZÁS. És még egy pozitívum: A csatornát TESTRESZABHATOD saját arculatodra, logóval, háttérrel, színekkel. Na de lássuk hogyan?

A Youtube csatorna létrehozása

 1. Pötyögd be a böngészőbe: www.youtube.com
 2. Kattints a „Fiók létrehozása” gombra (jobb felső sarok). Ez lehet azonos a Gmail fiókoddal is, ha már van. Aki még nem tudja: a Youtube-t megvette a Google.
 3. Töltsd ki az online regisztrációs formot, add meg az adataidat.

Testreszabás

 1. Jobb felső sarok: a fiókneved alatt találsz egy Saját csatornám menüt. Katt ide!
 2. Ezután a bal felső sarokban találsz egy Csatornabeállítások gombot. Katt ide!
 3. A Megjelenésfül alatt tudsz:
    • Ikont/Logót beállítani úgynevezett Avatarként
    • Háttérképet hozzáadni
    • És színt választani az Youtube-os arculatodhoz

 4. Az Információk és beállítások fül alatt tudsz megadni magadról vagy cégedről egy rövid leírást és kulcsszavakat.

Ha mindez meg van, akkor mehet a saját videók feltöltése.

Weboldal készítés esetén: Beágyazás a saját weboldaladba

Ha már fenn vannak a videók, így tudod őket  weboldaladba beágyazni: másold ki a beágyazási „iframe” kódot a videó alatti Megosztás menüből és illeszd be weboldalad forráskódjába a megfelelő helyre. Gyerekjáték az egész! Sok sikert hozzá!

Címkék,

Kategorizálva: ,

A cikket írta:stilldesign

Hozzászólások lezárva.